Sådan vedligeholder du dit blødgøringsanlæg

Et blødgøringsanlæg passer i høj grad sig selv. Der er dog et par ting, som du bør tjekke løbende, hvis du vil være sikker på, at dit blødgøringsanlæg yder optimalt.

Vandet fra dit vandværk passerer gennem blødgøringsanlægget og fjerner kalken, så du opnår alle fordelene ved blødgjort vand i hanerne. Når anlægget ikke længere kan optage mere kalk, starter det en automatisk regenerationsproces, hvor anlægget renses med en mild saltopløsning. Det er derfor afgørende, at der altid er salt på anlægget.

Påfyld SANITABS salttabletter

Vi anbefaler, at du bruger fødevaregodkendte* SANITABS salttabletter til dit anlæg, da de er specielt egnet til regeneration af blødgøringsanlæg. SANITABS renser filtret og sikrer høj hygiejne. På AQA Basic fylder du salt på ved at åbne det lille sorte låg og hælde SANITABS ned i saltkarret med vand. På AQA Life løfter de det øverste af den blå kappe af og hælder SANITABS ned i saltkarret med vand. Hvor tit du skal påfylde salt afhænger af dit vandforbrug, men vi anbefaler, at du tjekker saltstanden hver 4. uge. Det er vigtigt, at der hele tiden er synlige salttabletter i vandet. Der må gerne påfyldes salt helt op til kantet over vandspejlet.

Indbygget saltalarm

En indbygget saltalarm i anlæggene betyder også, at displayet på dit blødgøringsanlæg vil indikere, når anlægget er løbet helt tør for salt. AQA Life afgiver lydsignal og displayet skifter farve til rød, når der er saltmangel, mens AQA Basic blot skriver ’salt’ i displayet. Du fjerner alarmen ved at trykke ’OK’. Vi anbefaler, at du tilser og påfylder salt jævnligt i overensstemmelse med manualen. Glemmer du at fylde salt på, vil blødgøringsanlægget ikke længere levere blødt vand. I stedet vil du få hårdt vand i boligen. Hvis dit anlæg kun når at regenerere et par gange uden salt, skal du blot skynde dig at fylde salt på, og anlægget vil igen levere blødt vand. Du kan evt. ringe til vores konsulenter på telefon 43 60 05 00, hvis du ønsker en telefonisk guide til saltpåfyldning. Hvis dit anlæg over længere tid eller over flere regenerationer har manglet salt, vil det skade anlægget, og konsekvensen kan være, at anlægget går i stykker.

Få SANITABS leveret til hoveddøren

Du kan bestille salt i en abonnementsordning, hvor saltet automatisk leveres til din hoveddør og du sparer fragten. Abonnement kan oprettes på www.sanitabs.bwt.dk – her kan du også beregne hvor meget salt du skal bruge i forhold til dit vandforbrug.

*DS/EN 973, type A